Høstens båtturer

"Min båt er så liten" er temaet vårt dette året. Denne høsten har vi lest, fortalt, sunget og lært om sjø, båt, fisker og livet i havet. Vi har også vært på tur i båt, og har fått opplevd livet i havet på nært hold.

Vi ble hentet på steinbrygga og kjørte utover i skjærgården. Den første dagen var det helt stille vær med litt regn i luften. Barna fikk prøve etter tur å fiske med harpe. Vi fikk en makrell, en sei og en sild. Vi sløyet fisken og oppdaget at makrellen hadde en liten baby-fisk i magesekken. Tilbake i barnehagen stekte vi fisken, og det smakte godt med selv-fisket fisk til lunsj.

Den andre dagen var det kaldt, og helt stille men hadde kledd oss godt. Da vi kjørte utover hadde det lagt seg et tynt lag med is på sjøen. Da vi nærmet oss Kassenkanalen var det spennende å se om vi kunne komme forbi Kassetassen. Ved å rope "en dau mann med beina i kryss" fra det gamle eventyret, kom vi oss trygt forbi.

Denne gangen ble det ingen fiskefangst. På ei brygge møtte vi bestefar til ett av barna. Der fikk vi se på hummer som han hadde i sanketeina. Å se hummere på nært hold var en spennende opplevelse for oss.

Når våren kommer blir det flere turer ut i skjærgården med båt. Det gleder vi oss til.