Sunn mat

I Tripp-Trapp-Tresko serverer vi ett måltid pr. dag. Lunsj består av varm mat 3 dager pr. uke og grove rundstykker 2 dager. Vi serverer mye grønnsaker og frukt, og vi lager mat fra bunnen av. Til ettermiddagsmåltidet har barna med matpakke.

                        

Vi følger de samme satsene for kostpenger som Lillesand Kommune. Vi har stort fokus på at maten som barna får servert er sunn og variert. Vi har kjøkkenassistent i 10 % som tilbereder maten fra bunnen av med ferske råvarer. Fisk er på menyen hver uke. Vi baker grove rundstykker selv og barna får sunt og variert pålegg, som skinke, ost, egg, leverpostei, makrell i tomat. Ved siden av serveres oppskjært paprika, agurk og salat. Vi følger retningslinjene til helsedirktoratets retningslinjer for mat og måltid i barnehagen Mat og måltider i barnehagen - Helsedirektoratet

Av varm-mat, kan vi nevne laksefilet, fiskegrateng med torsk, kyllinggryte, elgkarbonader, lapskaus,  havregrøt med oppkuttet frukt og tomatsuppe med variert tilbehør. Alle rettene serveres med en rikelig del grønnsaker. 

Ukesmenyen vår ser slik ut:

Mandag: Hjemmebakt brød med kokt egg, påleg, agurk og paprika

Tirsdag: En varm firskerett som omelett med røkelaks

Onsdag: En varm grønnsaksrett som lapskaus eller tomatsuppe

Torsdag: Rundstykker med pålegg, agurk og paprika.

Fredag: Havregrøt med oppkuttet frisk frukt, kanel og smør.

 

                                                                 

Til ettermiddagsmåltidet har barna med matpakke og vi serverer en god porsjon frukt.